Vukovar: Predstavljen politički projekt DESNO

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Politički projekt DESNO održao je u Vukovaru prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza, kako je navedeno, budućeg političkog preporoda hrvatske državnosti.

Predstavljajući program, predsjednik stranke DESNO Ante Đapić kazao je kako “pokušaji političkoga projekta DESNO ne idu za tim da se osigura nekoliko mandata u Hrvatskome saboru pa da s njima tezgarimo i dogovaramo se o stvaranju neke parlamentarne većine već idemo na pobjedu kako bismo stvorili uvjete za ustavotvornu skupštinu i radikalnu promjenu izbornoga zakona”.

Po njegovim riječima, politička situacija u Hrvatskoj danas je takva da je “hrvatska nacionalna većina stavljena u poziiju građanstva, a političke nacionalne manjine u poziciju nacija” što je, kako je rekao, dovelo do toga da Milorad Pupovac već godinama s osam manjinskih zastupnika diktira političke procese u Hrvatskoj.

Đapić se zložio za promjenu izbornog zakona kako bi Hrvatska postala jedna izborna jedinica, za reviziju državljanstva i Zakona o općem oprostu rekavši “kako današnja Hrvatska nije država hrvatskoga naroda nego država koja je ‘istezgarena’ u političkoj trgovini kako bi se zadovoljilo političko srpstvo u Hrvatskoj”.

Po riječima jednog od inicijatora osnivanja projekta DESNO Pere Ćorića, politički program projekta DESNO sastavljan je pomno i na njemu su radili eminentni hrvatski stručnjaci iz javnog i društvenog života, a sastoji se od ukupno deset teza koje za zajednički nazivnik imaju tezu da je Republika Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda.

“To je temeljna i okvirna definicija našega političkog programa, a država za koju ćemo se izboriti bit će prepoznata kao– snažna, moćna, pravedna i sigurna država za svaku Hrvaticu i Hrvata gdje god živjeli te snažni instrument odvraćanja svakoj zloj namjeri s bilo koje strane dolazila. Nikome neće trebati prevoditelj i dodatni tumač da sam potpuno jasno prepozna Republiku Hrvatsku kao svoju državu, svoju sigurnost i zaštitu, niti će to objašnjavati nositelji državnih funkcija hrvatskome narodu. Nacionalna državnost bit će ostvarena onoliko koliko to svaki hrvatski čovjek svojim razumom i srcem prepozna u svakom trenutku”, kazao je Ćorić.