Vukovar Half Marathon okupio više od 850 sudionika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu projekta Luka umjetnosti u Vukovaru je danas održan prvi polumaraton koji je nazvan Vukovar Half Marathon. Uz utrku na 21 kilometar, koju su trčali oni koji ipak redovito treniraju i bave se sportom, organizirana je i utrka za građanstvo od 5 kilometara. Ovaj prvi vukovarski polumaraton okupio je gotovo 900 sudionika iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

„Želimo i na ovaj način poslati poruku mladima ali i svima nama ostalima, da je sport zdrav i da se njime trebamo baviti zbog sebe i svoga zdravlja, svojih obitelji i šire zajednice. Sport nam omogućuje da budemo među ljudima gdje u pravilu vlada dobro raspoloženje i dobra „vibra“. Na ovom našem prvom polumaratonu imamo preko 850 natjecatelja i nadamo se da ćemo mu u suradnji s našim prijateljima iz Slavonskoga Broda osigurati vrlo uspješnu budućnost“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Penava je označio start polumaratona, a i sam je sudjelovao u utrci na 5 kilometara. Među sudionicima ove dvije utrke bili su građani svih dobi. Bilo je tu učenika, mladih, starijih, žena pa i sudionika starosti od 75 godina. Roditelji su trčali sa djecom u kolicima ili s psom na uzici. Među sudionicima utrke polumaratona bila je i bivša ministrica gospodarstva u Vladi RH Martina Dalić.