Vukovar će 2025. godine biti domaćin EP u vaterpolu za studente

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će Vukovar i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara, od sredine pa do kraja srpnja 2025. godine, biti domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu za studente.

„Očekujemo dolazak 12 muških i 8 ženskih studentskih ekipa s tim da to nije konačan broj. Moguće je da taj broj bude i veći čemu doprinosi i položaj Vukovara i blizina ponajboljih vaterpolo država svijeta“, rekao je dekan Veleučilišta Željko Sudarić.

Istakao je i kako dobivanje organizacije jednog ovakvog natjecanja nije došlo slučajno, odnosno da su tome prethodile organizacije državnih prvenstava u plivanju u proteklih pet godina. Tu je i potrebna infrastruktura za jedan takav sportski događaj i činjenica da je vukovarski bazen jedan od najboljih u Hrvatskoj.

„Od početka govorim kako sa sinergijom svih dionika možemo puno učiniti za Veleučilište, Vukovar, Vukovarsko – srijemsku županiju i Hrvatsku. Ovo je primjer toga i na ovo smo neizmjerno ponosni. Sigurni smo da ćemo biti odlični domaćini“, rekao je Sudarić.

Najavio je i kako će studenti biti smješteni u Studentskom domu Leopold Memorijalnom centru Domovinskog rata.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić koji je rekao kako očekuje da će u Vukovar doći pobjednici studentskih prvenstava iz najboljih vaterpolo država svijeta (Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Mađarska, Italija…), a koje se nalaze u blizini.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić najavili su punu podršku organizaciji ovoga prvenstva koje će trebati još puno rada, priprema, volontera…