Vukovar: 1. Klein film festival posvećen kratkom filmu od 29. do 31. srpnja

Foto: Ivan Matić

Udruga Bara Film organizira krajem srpnja u Vukovaru 1. Klein film festival – festival kratkog filma koji će imati bogati filmski program koji će se prikazivati na trima lokacijama u gradu na Dunavu te glazbeni program tijekom sva tri dana trajanja festivala.

Jedinstven filmsko-glazbeni festival, Klein je zamišljen kao internacionalni festival kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova trajanja do 20 minuta. Festival predstavlja hommage Hugu Kleinu, kazališnom profesoru, teoretičaru i psihijatru rođenom u Vukovaru. Sastoji se od natjecateljskog programa koji čine filmovi producirani u prethodne dvije godine bez obzira na kategoriju iz koje dolaze (animirani, dokumentarni, igrani) i pratećeg filmskog programa koji čine reprezentativni filmovi nastali u ranijem razdoblju.

Filmski program festivala sadrži ukupno 15 natjecateljskih i 35 filmova popratnog programa, a održat će se od 29. do 31. srpnja u Gradskom muzeju Vukovar, Srpskom domu i Kibic fensteru, a dio programa i u Dalju.

U glazbenom dijelu programa nastupit će punk blues band iz Sinja M.O.R.T., Repetitor i novosadski Atheis Rap.

Bara Film udruga u kulturi osnovana je 2018. godine u Vukovaru s ciljem proizvodnje audio-vizualnih djela i kazališnih predstava, organiziranja izložbi, književnih večeri, filmskih i glazbenih festivala. Iako novoosnovana, Bara Film do sada je bila koproducent na dvama projektima kratkometražnog igranog filma (Jesenji Valcer i Život poslije smrti). Jesenji valcer postigao je velik međunarodni uspjeh osvojivši 21 nagradu, a kratki igrani film Život poslije smrti trenutačno se nalazi u fazi distribucije. Ti projekti realizirani su u koprodukciji SAD-a, Srbije i Hrvatske, navodi se na web stranici udruge.