Vozilom naletio na sedmogodišnje dijete, pa pobjegao

Foto: Facebook

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća, od kojih je u deset prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

U nedjelju, 2. listopada, oko 20,15 sati, u Ulici braće Radić u Gradištu, nepoznato vozilo nije se na vrijeme zaustavilo na obilježenom pješačkom prijelazu u trenutku kada je kolnik prelazilo 7-godišnje dijete. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno, dok je vozilo napustilo mjesto događaja.

Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D 55 kod Gradišta, ukupno 13 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda 13 je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg zabilježena je u subotu, 1. listopada, kod 51-godišnjeg vozača osobnog vozila, zatečenog oko 23,30 sati u Vukovaru, na Trpinjskoj cesti.

Tijekom proteklog vikenda sedam je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.