Vlasnik tvrtke iz Vrbanje žrtva internet prijevare teške pola milijuna kuna

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske županije izvijestila je kako su proteklog vikenda evidentirali dvije krađe te jednu prijevaru.

Vlasnik salona motornih vozila iz Iloka prijavio je kako je u noći 26. veljače nepoznati počinitelj pokušao nasilno provaliti kroz ulazna vrata tog objekta, no kako nije uspio, ništa nije otuđeno.

Isto tako je u noći 26./27. veljače u Vukovaru, u ulici Kudeljarska, nepoznati počinitelj je pokušao nasilno provaliti u dio poslovnog prostora obiteljske kuće, koji se trenutno ne koristi, a kako provalnik nije uspio ništa nije otuđeno. 58-godišnjakinja je zbog ovog pokušaja pretrpjela jedino materijalnu štetu od nekoliko stotina kuna, jer je provalnik oštetio prozor objekta pri pokušaju provale.

„Policija će provodi kriminalistička istraživanja te će zbog odgovarajućih kaznenih djela krađa nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuće kaznene prijave“, izvijestila je PU.

Vlasnik tvrtke iz Vrbanje je 26. veljače policiji prijavio prijevaru jer je putem internetskih oglasa dogovorio poslovnu suradnju sa inozemnim subjektima u vidu kupnje radnog stroja te je oštećeni vlasnik bankovnim putem isplatio dogovorenim suradnicima više od pola milijuna kuna, a da pritom nije dobio traženi radni stroj. Iz PU navode kako su poduzeli sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja prijevare, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Proteklog vikenda na području PU zabilježeno je 7 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Vinkovci, Vukovar) te pet prometnih nesreća  u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Vinkovci, Županja). Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama zabilježene su u Vinkovcima i u Vukovaru.

U Vinkovcima, je 26. veljače, oko 13 sati, u ulici Hrvatskih žrtava, došlo do naleta osobnog vozila, kojim je upravljao 37–godišnjak iz Starih Jankovaca , na devetogodišnjaka koji je neoprezno pretrčavao preko kolnika. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno.

U Vukovaru je 27. veljače oko 13 sati, u Ulici Vijeća Europe, prilikom zaustavljanja službenim policijskim vozilom vozača osobnog vozila koji je prethodno počinio nekoliko prometnih prekršaja, došlo do udara osobnog vozila u službeno policijsko vozilo, koje je zvučnim i svjetlosnim signalima, izdalo naredbu vozaču da zaustavi vozilo. Vozač osobnog vozila, 32-godišnjak iz Vukovara, kao i dva policijska službenika, lakše su ozlijeđena.

„Preliminarno testiranje 32-godišnjaka pokazalo je prisutnost opojnih droga u organizmu 32-godišnjaka, zbog čega su uzeti i uzorci krvi koji su poslani na vještačenje. Također, prilikom postupanja, policijski službenici su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i lisice) čiju uporabu je načelnik policijske uprave ocijenio opravdanom i na zakonu utemeljenom. Policija je 1. ožujka u 2 sata 32-godišnjaka uz kaznenu prijavu u sumnju na počinjenje kaznenog djela Obijesna vožnja predala pritvorskom nadzorniku“, stoji u priopćenju PU.