Vlada odobrila 2 milijuna kuna za suzbijanje najezde komaraca u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Pixabay ilustracija

Na današnjoj 69. sjednici Vlade RH, a sukladno upućenoj zamolbi Vukovarsko-srijemske županije za pomoć za provođenje mjera dezinsekcije komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije, Vlada RH donijela je odluku i u tu svrhu  odobrila financijska sredstva u iznosu 2 milijuna kuna.

“Ovim putem upućujemo zahvalu  Vladi RH na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na odobrenim sredstvima za suzbijanje komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije. Dobivena sredstva bit će raspoređena jedinicama lokalne samouprave uvažavajući dosada poduzete aktivnosti u tretiranju komarca i potencijalnim ugrozama od povećanja brojnosti komaraca na pojedinim područjima, a u skladu sa izdanim preporukama u okviru izvješća o stanju i brojnosti komaraca na području VSŽ Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te drugih ovlaštenih tijela za provođenje monitoringa”, priopćili su iz ureda vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

Napominje se kako će se provođenjem mjera dezinsekcije komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije svakako poboljšati kvaliteta života na ovom području, a zasigurno će se umanjiti rizik i izgledi za pojavom i prijenosom virusa kao javnozdravstvenog problema.