Vinkovci danas i sutra domaćin Dana hrvatskih šuma i atraktivnog Državnog natjecanja šumskih radnika sjekača

Foto: Ivan Matić

U Vinkovcima će se 2. i 3. lipnja održati Dani hrvatskog šumarstva i 13. Državno natjecanje šumskih radnika sjekača. Natjecanje se sastoji od 5 atraktivnih disciplina, a natjecat će se radnici svih 17 podružnica Hrvatskih šuma. Pobjednici će zastupati Republiku Hrvatsku na idućem Svjetskom prvenstvu sjekača, pa će im svako bodrenje dobro doći.

Mjesto događanja je park Lenije, a osim sportskog dijela, manifestacija obuhvaća i niz različitih popratnih događanja – sajam lokalnih udruga i OPG-ova i štandove poslovnih partnera. U suradnji sa Županijskim lovačkim savezom Vukovarsko- srijemske županije organizirana je degustacija čobanca za građane, a Drvni klaster “Slavonski hrast” za najmlađe priprema radionicu pod nazivom “Od šume do grada”.

Svečanost otvorenja je večeras u 19 sati, dok se natjecanja održavaju sutra, u subotu, 3. lipnja.

Na ovogodišnjim Danima hrvatskoga šumarstva želi se javnosti približiti šumsku zajednicu i život u njoj, kao i njenu važnost u očuvanju okoliša, a šumarskog radnika predstaviti kao vrijednog i ravnopravnog sudionika svim procesima proizvodnje u šumarstvu.