Vinkovci: Vanda Vargova i Stefan Popović pobjednici 10. Zaba Cupa

Foto: Tenis klub Vinkovci

VINKOVCI, Na terenima Teniskog kluba ‘Vinkovci’ završio je međunarodni  teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina 10. Zaba Cup koji se igrao pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

Kod djevojčica pobjednica je Vanda  Vargova (Slovačka), a kod dječaka Stefan Popović (Srbija). Kad je riječ o parovima, kod dječaka najbolji su bili Hrvati Luka Mikrut i Noa Vukadin, a kod djevojčica Ruskinje Anna Grigoreva i Azaliia Ziganshina.

U prvom polufinalu Stefan Popović  (1) iz Srbije pobijedio je u neizvjesnom susretu sunarodnjaka Filipa Mandovića (10) sa 6:4, 4:6, 7:6, dok je Mili Poljičak (3) iz Hrvatske  pobijedio Gala Emeršića Potočnika iz Slovenije sa 6:2, 6:3.U finalu turnira prvi nositelj turnira Stefan Popović iz Srbije lakše je od očekivanog pobijedio Milija  Poljička iz Hrvatske sa 6:0, 6:1.

U prvom polufinalu djevojčica igrali  Vanda Vargova (1) iz Slovačke protiv Antonije Ružić (3) iz Hrvatske, a na kraju je pobijedila Vargova sa 6:3, 6:3. U drugom polufinalu Mare Žunić iz Hrvatske pobijedila je petnaestu nositeljicu Ioanu Dariu Marcos (15) iz Rumunjske sa 6:1, 6:1. U finalu turnira od Mare Žunić bolja je bila Vanda Vargova.

U prvom polufinalu turnira parova u kategoriji dječaka par Filip Mandović /Oliver Sabo Rac iz Srbije, inače prvi nositelji turnira, pobijedili su treće nositelje par Radovan Michalik/Filip Zilkay iz Slovačke sa 6:0, 3:6, 10:8. U drugom polufinalu kombinacija Noa Vukadin /Luka Mikrut iz Hrvatske, osmi nositelji turnira pobijedili su šeste nositelje turnira Petera Kalocsaia iz Mađarske i Frana Mitrovića iz Hrvatske sa 6:7, 6:2, 11:9.U velikom finalu Luka Mikrut i Noa Vukadin iz Hrvatske pokazali su svu svoju kvalitetu , te su sa 6:3, 6:0, nadigrali par Filip Mandović /Oliver Sabo Rac iz Srbije i osvojili turnir parova.

U prvom polufinalu turnira parova djevojčica par Kornelia Hunčak /Antonia Ružić iz Hrvatske pobijedili su par Nina Danisova / Vanda Vargova iz Slovačke sa 6:2 , 6:3, dok je par Anna Grigoreva /Azaliia Ziganshina iz Rusije pobijedio par Loa  Baudouin /Noa Dujardin sa 6:3, 7:6. U finalu turnira Anna Grigoreva i Azaliia Ziganshina ( obje Rusija) pobijedile su par Kornelia Hunčak i Antonia Ružić (obje Hrvatska) sa 6:2, 6:1 i osvojile turnir parova.