Vinkovci ovoga mjeseca domaćin Europskog prvenstva mažoretkinja

VINKOVCI, Grad Vinkovci bit će od 22. do 25.rujna domaćin Europskog prvenstva mažoretkinja na kojem će nastupiti 2.500 mažoretkinja iz 12 europskih država sa 210 formacija i neformacija, najavljeno je na konferenciji za novinare Hrvatskog mažoret saveza i Grada Vinkovaca.

Po riječima predsjednika Europskog mažoret saveza Alena Šćurica, očekuje se kako će to biti jedno od jačih europskih prvenstava.

“Zahvaljujemo se gradskim vlastima na pomoći u organizaciji prvenstva. Ono što nam je bio najveći problem je smještaj jer pored, oko 2.500 sudionica, na prvenstvo dolazi još toliko navijača, tako da smo morali osim u Vinkovcima, smještaj tražiti i u Vukovaru, Osijeku i Županji, a nekoliko mažoret timova smjestili smo i u hotelske kapacitete u Srbiji te Orašju i Brčkom u BiH”, kazao je Šćuric.

Po riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, riječ je o važnom društvenom i kulturnom događaju za grad Vinkovce.

“Europsko prvenstvo mažoretkinja predstavlja snažnu promociju Vinkovaca u Europi i svega onoga što taj grad nudi u sportu, turizmu, kulturi i brojnim drugim segmentima života”, poručio je Bosančić.

Pročelnik za turizam i kulturu Grada Vinkovaca Mario Banožić ocjenio je kako je organizacija jednog ovakvog prvenstva znak da Vinkovci imaju ogromne mogućnosti u selektivnom turizmu ali i sposobne ljude da odgovore svim zahtjevima takvog vida turističke promocije.

ĐURO KARALIĆ