Vinkovci: Otvoreno 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja

VINKOVCI, U Vinkovcima je u subotu otvoreno 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem će ovoga vikenda nastupiti više od 2.000 mažoretkinja u borbi za najbolje na starom kontinentu.

Skupine mažoretkinja iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i, domaćina, Hrvatske prodefilirale su pješačkom zonom pozdravljene od svojih 2 000 navijača i postrojile se ispred tribine gdje je održana svečanost otvorenja.

„Ponosan sam što se ovako veliki događaj održava u našem gradu jer će kod građana podići optimizam, stvoriti ugodniju klimu i grad će biti bogatiji“, rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić otvarajući Europsko prvenstvo i svima poželio ugodan boravak i dobre rezultate.

U ime Vukovarsko-srijemske županije svečanosti otvorenja nazočan je bio županijski pročelnik za kulturu i turizam, Viktor Lukačević.

Predsjednik Europskog mažoret saveza Alen Šćuric zahvalio je domaćinima na izvrsnom prijemu u najstarijem gradu u Europi.

„Ovo je drugo najveće do sada održano Europsko prventavo, ovdje je 238 formacija i neformacija, te više od 2 000 sudionica“, rekao je Šćuric.

Prije svečanosti otvorenja, gradonačelnik Mladen Karlić i vinkovački pročelnik za kulturu i turizam Mario Banožić primili su predstavnike 18. Europskog prvenstva koji su gradonačelniku u u znak zahvale, dodijelili zlatnu medalju, a on je njima uručio poklone s uspomenama na Vinkovce.

Prvenstvo se nastavlja u nedjelju u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. Već u 9.30 sati zakazan je prvi nastup mažoretkinja u kategoriji formacije što je za gledatelje i najatraktivniji dio natjecanja koje će potrajati do oko 17 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Press Promo Cibalae