Vinkovci: Odgođen 24. Sajam zdravlja, apel građanima da se pridržavaju savjeta zdravstvenih i epidemioloških službi

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite vinkovačke gradske vlasti donijele su odluku o odgađanju održavanja ovogodišnjeg 24. Sajma zdravlja u Vinkovcima, koji se trebao održati od 2. do 5. travnja.

“Želimo se ponašati odgovorno i zbog toga i ova odluka. Ne želimo naše građane dovesti u potencijalnu opasnost od moguće zaraze koronavirusom i stoga smo i odlučili odgoditi ovogodišnji Sajam zdravlja”, pojasnio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako mjerodavne službe na području grada Vinkovaca poduzimaju sve potrebne korake kako bi se zadržala sadašnja stabilna zdravstvena situacija u gradu.

Po Bosančićevim riječima, građani Vinkovaca trebaju se pridržavati propisanim mjera za suzbijanje moguće zaraze koronavirusom, a mediji prestati prenositi lažne vijesti koje samo stvara bespotrebnu paniku među građanima.

“Mi imamo odlične zdravstvene institucije, javno zdravstvo i preporuke kojih se treba pridržavati. U ovom trenutku nemamo zaraženih i trebamo biti zadovoljni takvom situacijom”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako će gradske vlasti suspendirati i sve druge događaje koji okupljaju veći broj građana.

Konferenciji za novinare nazočna je bila i zamjenica vinkovačkog gradonačelnika i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić koja je također apelirala na medije da objektivnim izvješćavanjem pridonesu stabilnom ozračju među građanima, dok se lažnim vjestima i onima na tragu senzacionalizma, kako je kazala, samo produbljuju strahovi i izaziva panika među građanstvom.

Koordinatorica 24. Sajma zdravlja Mandica Sanković kazala je kako su se organizatori te manifestacije pridražavali preporuka nadležnih službi i odgodili Sajam iako je sve spremno za njegovo održavanje.

“Čim se stvore potrebni sigurnosni uvjeti mi ćemo biti spremni za njegovo održavanje. Ovo je upravo pravi primjer i kako primjeniti sve ono za što se zalažemo u praksi, očuvati zdravlje i stvoriti uvjete za zdravi život. U tom smislu treba promatrati i odluku o odgodi 24. Sajma zdravlja”, pojasnila je Mandica Sanković.