Vinkovci mijenjaju velike mobilne kontejnere modernim spremnicima

Foto: You Tube

Vinkovcima je odobren novi vrijedan projekt u sklopu kojega će na području grada biti postavljena 43 polupodzemna spremnika za otpad, a koji će na 14 lokacija u gradu zamijeniti velike mobilne kontejnere.

Kako napominju iz Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA, riječ je o projektu međunarodne suradnje u koji su s hrvatske strane uključeni Vinkovci te crnogorski Ulcinj i Orašje iz Bosne i Hercegovine. Opremljeni senzorima razine popunjenosti u kontroliranim uvjetima, novi podzemni spremnici lako se čiste i održavaju što će uvelike pridonijeti kvalitetnijem skupljanju i razvrstavanju otpada, kao i podizanju higijenskih standarda u gradskim stambenim četvrtima, poručuju.

„Ovaj projekt je još jedan važan korak u strategiji zelenih Vinkovaca koju uspješno nastavljamo kako bi novim generacijama ostavili uredniji, čistiji i učinkovitiji grad u skladu s najzelenijim europskim praksama“, ističe gradonačelnik Ivan Bosančić, uz napomenu da je jedan od tih koraka i projekt „Sunčana strana grada“ koji je pri kraju, a u sklopu kojeg su postavljene fotonaponske elektrane na krovove triju vinkovačkih osnovnih škola, tri vrtića i zgradu Tehnološkog parka.