Vinkovci: jedna osoba smrtno stradala, a jedna teže ozlijeđena

Foto:Đuro Karalić

VINKOVCI, Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće, izvjestila je policija podsječajući kako je u nesreći, koja se dogodila u ponedjeljak u Vinkovcima, smrtno stradao 45-godišnji biciklista.

Prometna nesreća  se dogodila kada je biciklista, krećući se kolnikom ulice Matije Gupca iz smjera Krajiške ulice u smjeru Bosutske ulice, došao do raskrižja s ulicom Ruđera Boškovića, te se nije  zaustavio i propustio sva vozila što je bio dužan učiniti obzirom da je riječ o cesti s prednošću prolaska. Umjesto toga, 45-godišnjak je nastavio vožnju te je na njega naletjelo teretno vozilo marke „Mercedes Econic“, krapinskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak iz okolice Bizovca. Na mjestu prometne nesreće 45-godišnjak je preminuo.

Na vinkovačkom području se u ponedjeljak također dogodila i prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom. Naime, oko 2,40 sati, 45-godišnja državljanka Austrije, upravljala je osobnim automobilom marke „VW Passat“, austrijskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Vinkovci-Županja, iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje. U jednom trenutku, pomjerila je vozilo ulijevo, bez prethodne provjere može li radnju učiniti bez opasnosti za druge sudionike prometa te je vozilom udarila u bočnu stranu priključnog vozila dodanog na teretno vozilo marke „Man“, slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Slovenije, koji se kretao lijevom kolničkom trakom.U prometnoj nesreći 45-godišnja državljanka Austrije teže je ozlijeđena.

U Jarmini i Starim Mikanovcima dogodile su se prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Prilikom rušenja stare kuće u Starim Mikanovcima, u ulici Matije Gupca, 52-godišnjak iz Starih Mikanovaca, pronašao je kovčeg u kojem su se nalazila minsko-eksplozivna sredstva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je kako se radi o 12 minobacačkih mina, 60 komada puščanog streljiva i dva spremnika za automatsku pušku, koje je preuzeo i pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Između 7. i 11. srpnja provaljeno je u podrumsku prostoriju stambene zgrade u Vinkovcima, u ulici Ivana Mažuranića. Vlasnici, 51-godišnjakinji iz Vinkovaca, otuđen je električni alat u vrijednosti nekoliko tisuća kuna, navodi policija.

ĐURO KARALIĆ