Vinkovčanin (38) dijelio snimke spolnog zlostavljanja djece, sudac ga pustio da se brani sa slobode

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Portal Jutarnjeg lista danas donosi priču o 38-godišnjem Vinkovčaninu koji se sumnjiči da je koristio aplikaciju kako bi zadovoljio vlastitu bolesnu žeđ za zabranjenim stvarima. U tekstu se navodi kako je krimi policija Vukovarsko – srijemske županije tijekom dvomjesečnog istraživanja utvrdila kako je osumnjičeni putem jedne aplikacije preuzimao za sebe i potom okolo nudio drugim osobama veći broj datoteka nakrcanih multimedijskim sadržajem spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

“Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru nije uvažio prijedlog vukovarskog tužiteljstva za određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičeniku nego ga je pustio da se brani sa slobode, navodi Jutarnji. Umjesto pritvora određene su mu mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveze redovitog javljanja državnom odvjetništvu kao i zabrane pristupa internet”, navodi Jutarnji list.

Iz tužiteljstva kažu da je osumnjičeni nudio i dijelio drugim korisnicima aplikacije veći broj datoteka koje sadrže uratke spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, a žalbu na rješenje o puštanju na slobodu su uložili jer smatraju da itekako postoje osobite okolnosti koje upućuju da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti čak i teže, stoji u tekstu.