Vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici blokiran račun

Foto: Fb

VINKOVCI, Račun Opće županijske bolnice u Vinkovcima blokiran je zbog dugova veledrogerijama, a trenučano se pronalaze načini kako deblokirati račun i uspostaviti normalno financijsko funkcioniranje bolnice.

Neslužbeno se može doznati kako je račun vinkovačke bolnice blokirala jedna od vodećih nacionalnih veledrogerija u Hrvatskoj Oktal Pharme i to zbog kamata po dugu, koji su narasli na 1,8 milijuna kuna.

“O blokadi računa izvijestili smo Vukovarsko-srijemsku županiju kao osnivača i vlasnika ustanove te nadležno ministarstvo i čekamo njihove poteze”, rekla je glasnogovornica Opće županijske bolnice u Vinkovcima Sonja Marinković.

Dug vinkovačke bolnice iznosi oko 80 milijuna kuna, a gotovo 99 posto limita, koji iznosi 12 milijuna kuna, u toj zdravstvenoj ustanovi odlazi na plaće i režije.

Čeka se potez županijskih vlasti Vukovarsko-srijemske županje koja je osnivač i vlasnik vinkovačke, kao i vukovarske bolnice, a od tamo, kako se može doznati, oči upiru u Vladu i Ministarstvo zdravstva, svjesni da se u sličnim problemima kao vinkovačka, nalazi još dobar broj hrvatskih bolnica čije poslovanje stenje pod teretom velikih dugova i limita koji se uglavnom potroše na plaće i režije.