Vinkovačkoj bolnici na dar tri nova ultrazvučna uređaja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Opća županijska bolnica Vinkovci dobila je od Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vinkovaca na dar tri nova ultrazvučna uređaja, vrijedna od oko 1,5 milijuna kuna, a tim povodom bolnicu su posjetili župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Riječ je o 4D ultrazvučnom uređaju za ginekologiju sa četiri sonde koji će se koristiti za ginekološke preglede među kojima su fetalni ultrazvučni pregled kojim se mjeri biometrija ploda, te se jasno vidi njegova morfologija. Usto, ovaj uređaj ima mogućnost color doppler pretraga i analize fetalne cirkulacije kroz pupkovinu.

Nove i suvremene ultrazvučne uređaje dobili su i odjeli za ortopediju i urologiju što će, kako ističu u vinkovačkoj bolnici, značajno poboljšati kvalitetu medicinske usluge pacijentima.

„Sa ova tri uređaja napravili smo iskorak u kvaliteti ultrazvučnih pregleda ali i zaokružili cjelinu u koju smo krenuli kad smo premjestili ginekološku ambulantu u nove prostore“, rekao je ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice Krunoslav Šporčić.

Napomenuvši kako vinkovačka bolnica raspolaže sa 16 ultrazvučnih uređaja, kazao je kako je namjera uprave nabaviti još jedan za Odjel pedijatrije, kao i za Odjel radiologije dok je vrlo značajnim za razvoj bolnice Šporčić ocjenio nabavu uređaja za magnetsku rezonancu, o čemu se, kako je kazao, već pregovara s Ministarstvom zdravstva.

“Drago mi je danas da se možemo pohvaliti da smo u zajedničkom projektu sa županijom i bolnicom odradili ovako jedan dobar projekt te da prvi imamo 4D ultrazvuk u Vukovarsko – srijemskoj županiji i da žene neće morati na preglede odlaziti u Osijek”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima župana Bože Galića, Vukovarsko-srijemska županija, kao osnivač, vodi sustavnu brigu o potrebama vinkovačke bolnice i to će nastaviti činiti i u budućnosti kako bi osigiurala zadovoljavajuću razinu zdravstvene skrbi te je podigla na još viši nivo.