Vinkovački SDP-ovci i HSU-ovci traže izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Klub vijećnika SDP-a u vinkovačkom Gradskom vijeću uputio je predsjednici Vijeća Kati Krešić zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća Gada Vinkovaca na temu stanja financija i zaduženosti Grada Vinkovaca, a zahtjev je potkrijepljen potpisima devetorice vijećnika SDP-a i HSU-a u Gradskom vijeću.

Navodeći razloge koji su ih naveli da zatraže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća, vinkovački SDP-ovci u priopćenju koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca Damir Rimac navodi kako je prema analizi o zaduženosti županija, gradova i općina od 2002. do 2014. godine, koje je sredinom mjeseca veljače ove godine objavio Institut za javne financije, grad Vinkovci najzaduženiji grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Od 128 gradova u Republici Hrvatskoj, Vinkovci se nalaze na 18. mjestu s dugom od 21,5 milijuna kuna.

“Kako Klub vijećnika SDP-a i vijećnici HSU-a smatraju da je ovaj javno obznanjeni referentni podatak zabrinjavajući, potenciran činjenicom da Gradom kolaju glasine (neke su poprilične istinite!) o tomu da je Grad Vinkovci često u financijskoj blokadi i da ne može uredno servisirati svoje financijske obveze”, navodi se u priopćenju.

Iz SDP-a ističu kako doduše dug ne mora nužno biti nešto loše, pogotovo ako je uložen u investicijski projekt koji generira buduće društvene ili financijske koristi, ali kako je važno njime što bolje i svrsishodnije upravljati, posebice u, očekujući reformskim, nadolazećim vremenima.

“Nudeći dakle svoju djelatnu kooperativnost, očekujemo da ćemo zajedničkom dobrohotnošću ispuniti osnovni cilj radi kojeg su nas građani izabrali – dobrobit Grada i naših sugrađanki i sugrađana, o čijoj predanosti potvrđujemo svojim potpisima, koji prelaze, suglasno Poslovničkim odredbama, brojku od 1/3 vijećnika”, stoji u priopćenju Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovca.

ĐURO KARALIĆ