Vinkovački SDP osuđuje grafit u kojem se prijeti smrću Frljiću

VINKOVCI, Vinkovački SDP-a osudio je grafit “Smrt Oliveru Frljiću“ koji je osvanuo ispisan na pročelju zgrade vinkovačkog Mjesnog odbora Centar ocjenivši kako je riječ o plodu “rastućeg trenda mržnje i diskriminacije usmjerene protiv ljudi u čijem opisu posla stoji – provocirati javnost da ih se protrese iz njihovog malograđanskog mikrokozmosa i osvijesti o nazadnom i katastrofalnom intelektualno-duhovnom stanju u kojemu se hrvatsko društvo nalazi.

“Još su stari Grci prije 2500 godina zaključili da je cjelokupna ljudska povijest kružnoga kretanja – dakle da se slični ili isti događaji konstantno ponavljaju. Ne možemo, a ne uvidjeti tu sličnost s Hrvatskom 2016. godine jer svi smo svjesni jačanja ekstremizma, stigmatiziranja i osuđivanja građana koji se ne uklapaju u primitivne rasno i etnički čiste koncepcije zaluđenih pojedinaca kojima su poziv na progonstvo, nasilje ili čak smrt normalan dio svakodnevice”, poručuju vinkovački SDP-ovci u povodu grafita kojim se prijeti smrću poznatom kazališnom redatelju i intendantu Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajeca Rijeka Oliveru Frljiću. .

Ocjenjuju kako je dužnost svakoga građanina Hrvatske reagirati na bilo kakav oblik govora mržnje, diskriminacije i pozivanja na nasilje jer „danas je to Oliver Frljić, sutra to možete biti Vi, netko od Vaše rodbine i susjedstva“.

PRESS 032