Vinkovački planinari u pohodu Dalmaciji

Foto: HPD Cibalia
VINKOVCI, Protekloga vikenda četrnaest planinara HPD Cibalija otisnulo se iz ravne Slavonije na planinaranje u Dalmaciju, a odredišta su im bili Crni vrh na Vilaji (739 m), vrh Biranj (631 m) te vrh Sveti Jure (767 m) na Kozjaku.
“Uz odličnu atmosferu u Planinarskom domu Malačka na Kozjaku dobro smo se okrijepili i skupili snage da u nedjelju idemo na vrh Debelo brdo (1044 m) na Mosoru. Usput smo obišli i Kevinu jamu koja nam je bila na putu. Ima i onih koji su se malo točali  u moru, jer bi bio grijeh da se sav taj naš znoj ne opere u slanoj vodi. Jedna mala grupica ostala je dan duže i prehodala Omišku feratu od Cetine do kule Fortica.koja se nalazi na omiškoj Dinari”, kaže predsjednik HPD Cibalia Igor Nađ.
Članovi koji nisu mogli ići u Dalmaciju pridružili su se HPD Tikvici Županja na obilježavanju njihove godišnjice društva i hodali šumom Banov dol.
“Ako nekog zanima planinarenje može nam se pridružiti na već nekom od narednih izleta, idućeg vikenda na Majevici, pa 22. travnja na Podunavskom pješačkom putu Aljmaš-Erdut”, pozivaju iz HPD Cibalija dodajući kako je više informacija moguće dobiti kod tajnice Društva  Dragice  Šibenik na broj mobitela 099 516 14 27 ili predsjednika HPD Cibalia Igora Nađa 098 724 240.