Vinkovački “baby boom”, prvašića još jedan razred

Foto: OŠ A. G. Matoš Vinkovci

VINKOVCI, Iako se Hrvatska ni prošle godine nije mogla pohvaliti s brojem rođene djece, pozitivnih priča ima. Najveći porast imala su dva slavonska grada – Osijek i Vinkovci. U godini koju je obilježila epidemija, u gradu na Bosutu rođeno je 289 beba, 32 više nego godinu prije. Vinkovci su tako dobili još jedan školski razred i sve su, čini se, poželjniji grad za mlade obitelji, piše HRT.

U vinkovačkim školskim klupama u posljednje dvije godine sjedi rekordan broj učenika i prvog i drugog razreda.

“Prošle godine je izašlo osmaša, mislim, 65, a ušlo je oko 80 prvašića, što znači da otprilike malo manje od jednog optimalnog razreda”, kazao je Dario Dragun, ravnatelj OŠ “Antun Gustav Matoš”. 

Njihova je škola, na radost djece i profesora, dobila jedan odjel više. 

“Što se tiče samog nataliteta i porasta ne bih znao uzrok, ali mi je drago da je to tako”, kazao je profesor engleskog jezika u OŠ “Antun Gustav Matoš”, Zvonimir Prtenjača.

To što podižu demografski prosjek, za njih je velika stvar. Vinkovci su, prema istraživanju jednog portala, drugi grad u zemlji po broju rođene djece.

“Žao mi je što nismo prvi ali lijepo je biti i drugi u ovoj situaciji. Trideset i dvoje djece više je rođeno u protekloj godini”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić

Izvor: HRT Vijesti

HRT: Vinkovački “baby boom”, prvašića još jedan razred