Vinkovačke jeseni: U svečanom mimohodu 4.000 sudionika, 24 konjske zaprege i 70-tak konjanika

VINKOVCI, U svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega 51. Vinkovačkih jeseni, ulicama i trgovima Vinkovaca u nedjelju je u pjesmi i plesu prošlo oko 4.000 članova iz 75 kulturno-umjetnička društva i folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju hrvatski izvorni folklor te 24 konjske zaprege i 70-tak konjanika.

Na putu od gradske tržnice gdje se formirao mimohod, Zvonimirovom ulicom, Trgom bana Šokčevića i pješačkom zonom, Dugom ulicom, Trgom dr. Franje Tuđmana i Genscherovom ulicom sve do stadiona u Lenijama, nekoliko desetaka tisuća gledatelja pratilo je sudionike mimohoda nagradivši ih pljeskom.

Sa pozornice u središtu grada mimohod su promatrali uzvanici predvođeni vinkovačkim gradonačelnikom i predsjednikom Organizacijskog odbora 51. Vinkovačkh jeseni Mladenom Karlićem, a među uzvanicima nalazio se i ministar znanosti, obrazovanja i sporta u tehničkoj Vladi Predrag Šustar.

Mimohod je završio velikim šokačkim kolom svih sudionika. Ove godine razvila su se tri velika kola – jedno u pješačkoj zoni, drugo u Slavonskom sokaku i treće na stadionu i oko stadiona u Lenijama.

51. Vinkovačke jeseni održavaju se od 9. do 18. rujna pod geslom “Večer oproštajna”. Svečanost zatvaranja održat će se u 21,30 sati na Trgu Vinkovačkih jeseni.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Press 032/Đuro Karalić