Vinkovačka turistička zajednica izložbom započela obilježavanje jubileja

VINKOVCI, Vinkovačka turistička zajednica, proslavu 50-te obljetnice osnutka i djelovanja, započela je izložbom “Naših pola stoljeća” autorice Mirele Baličević, koja je u ponedjeljak otvorena u galerijskom prostoru Gradskog kazališta Joze Ivakića, a pored brojnih Vinkovčana, nazočni su joj bili i sadašnji i bivši turistički djelatnici grada na Bosutu.

Izloženi su brojni dokumenti i fotografije koji prate djelovanje vinkovačke Turističke zajednice od 8. srpnja 1966. godine, kada je osnovana kao Turističko društvo Vinkovci, do današnjih dana.

“Iako se pedeset godina čini malo, to je puno godina u kojima je bilo raznih aktivnosti i ljudi koji su obilježili pojedino razdoblje u vinkovačkom turizmu. Sve smo to pokušali sažeti i iznijeti najzanimljivije i najvažnije dokumente i fotografije na kojima će se, vjerujem, mnogi prepoznati”, kazala je autorica izložbe Mirela Baličević.

Po riječima direktorice Turističke zajednice grada Vinkovaca Martine Matković, vrhunac obilježavanja obljetnice djelovanja vinkovačke turističke zajednice bit će 19. srpnja kada će se predstaviti novi turistički vodič Vinkovaca.

“Riječ je o vrlo zanimljivom vodiču odnosno njegovoj “laganijoj” verziji od posljednjeg koji smo izdali prošle godine, a koji je prilagođen svim kategorijama turista koji posjećuju naš grad”, navela je Matković pozvavši Vinkovčane da 8. srpnja, ukoliko toga dana šalju poštu iz Vinkovaca, zatraže da im službenici lupe i prigodni slavljenički pečat turističke zajednice.

Izložbu “Naših pola stoljeća”, koju je Turistička zajednica grada Vinkovaca postavila u suradnji s Državnim arhivom iz Osijeka, otvorenom je proglasio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

ĐURO KARALIĆ