Velik broj Vinkovčana na otvorenju ovogodišnjeg Adventa

VINKOVCI, U sklopu manifestacije Advent u Vinkovcima koja se održava do 7. siječnja, na Trgu bana Josipa Šokčevića u subotu je navečer upaljena prva svijeća na adventskom vijencu, a velik broj Vinkovčana nije odolio da ne zakliže na obližnjem klizalištu.

U programima Adventa u Vinkovcima u 43 dana sudjelovat će 500 izvođača, održat će se 22 koncerta, te niz drugih događanja, a svoj doprinos vlastitim programima dat će i Gradsko kazalište Joze Ivakića i Gradska knjižnica i čitaonica.

Gradskim središtem prošetao se i Djed Mraz, ljubitelji slatkog imali su prigodu kušati i savijaču od jabuka dugu sedam metara te kušati druge delicije. Članovi vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara uz klizalište su otvorili svoj Buba bar koji je i službeni ugostiteljski objekt na samom klizalištu, a u njemu rade članovi udruge.

Uz velik broj građana Vinkovaca, paljenju prve svijeće na  adventskom vijencu te programima Adventa u Vinkovcima u čije je sadržaje uloženo oko pola milijuna kuna, nazočili su i gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Mladenom Karlićem te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

„Petkom su zabavni sadržaji, u subotu nakon paljenja adventskih svijeća je glazbeni koncert. U Gradskom muzeju i Gradskoj knjižnici su također prigodni programi, a 17. prosinca nakon paljenja 4. adventske svijeće je veliki božićni koncert s više od 200 izvođača iz vinkovačkih srednjih i osnovnih škola. Novogodišnji koncert je 30. prosinca u kazališnoj dvorani kada nastupa orkestar HNK-a iz Osijeka“, podsjetio je pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Mario Banožić.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić