Veleučilište Lavoslava Ružičke i Hrvatski zavod za zapošljavanje nadopunjuju postojeću, vrlo dobru, suradnju

Foto: Đuro Karalić

Na vukovarskom Veleučilištu Lavoslava Ružičke u ponedjeljak je potpisan sporazum između ove visokoškolske ustanove i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) na projektima istraživanja tržišta rada i programa koji će se provoditi na veleučilištu.

“Veleučilište je, koliko možemo vidjeti, prilagodilo svoje programe tržištu rada. Međutim, u budućnosti će se morati raditi novi programi koje će Zavod financirati s ciljem kako bi se ponudio što veći broj programa za cjeloživotno obrazovanje”, kazao je ravnatelj HZZ-a Ante Lončar rekavši kako je u Vukovarsko-srijemskoj županiji danas nezaposleno oko 6000 osoba od kojih oko 1000 na području grada Vukovara.

Dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić podsjetio je kako suradnja s HZZ-om traje već duži niz godina.

“Ta je suradnja vrlo dobra i nema razloga da u budućnosti bude i još bolja. Nadamo se i razmjeni stručnjaka s HZZ-om kako bi u budućnosti kroz prijavljivanje na projekte proveli veću zapošljivost studenata”, kazao je Sudarić.

Posebice je ocijenio značajnim potrebu cjeloživotnog učenja te je Veleučilište Lavoslava Ružičke, kako je kazao, u potpunosti otvoreno po tom pitanju i nada se projektima kroz suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.