VINKOVCI, Večernjakov digitalni autobus stigao je i u Vinkovce te građani u njemu do 18 sati, na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz stručne edukatore, imaju priliku naučiti sve što im je potrebno da bi savladali digitalne platforme koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu poput korištenja internet bankarstva, kako elektronskim putem predati zahtjev za e-putovnicu ili e-vozačku dozvolu ili obaviti druge poslove iz “naslonjača”.

“Hrvatsko društvo nije dovoljno digitalno. Na 22. mjestu smo i činimo puno toga da se to promijeni. Cilj ove akcije, odnosno projekta je da građanima približimo dostupnost informacija i usluga, da građanima uštedimo vrijeme i novac”, kazao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Večernjakov digitalni autobus među prvima je posjetio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Drago mi je da smo tu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva i da ih možemo podržati u jednoj ovakvoj akciji. Danas tehnologija napreduje, digitalno društvo je sve prisutnije među nama”, izjavio je tom prigodom Bosančić dodavši kako je gradska uprava u tijeku pregovora oko nabavke novog programa za funkcioniranje grada koji bi softverski riješio većinu problema s kojima se u digitalnom poslovanju susreću gradske službe.

S tom novom opremom, bili bismo puno bolji, brži, efikasniji i bliži građanima, poručio je Bosančić.