Uzrok požara u Iloku je kvar na električnim instalacijama na stropu skladišta

ILOK, Očevidom požara na salašu u poljskom predjelu „Vukovo“ kod Iloka utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama na stropu skladišnog prostora. Izvjestili su ovo iz PU Vukovarsko – srijemske županije iznoseći rzultate očevida kojega sui policijski službenici obavili jučer.

„Požar se iz skladišnog prostora proširio i na vanjsku nadstrešnicu, a potom je zahvatio i radne strojeve i mehanizaciju parkiranu ispod nastrešnice, kao i uredski prostor u potkrovlju istog objekta. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika“, stoji u priopćenju policije.

Povodom požara oglasio se i predsjednik Uprave Iločkih podruma Antonijo Kraljević koji je na brzoj reakciji zahvalio svim službama kao i vatrogascima JVP-a Ilok i JVP-a Vukovar što su na vrijeme reagirale i uspješno ugasile požar.

„Događaj je ovo koji nas je pogodio u ovom predblagdanskom raspoloženju, no iako će materijalna šteta biti značajna, to neće utjecati na aktivnosti početkom vegetacijskog ciklusa u našim vinogradima. Naći ćemo sva potrebita rješenja za nesmetan nastavak rada. Iločki podrumi kao simbol očuvanja hrvatske vinske tradicije gospodarski su pokretač grada Iloka“, stoji u priopćenju Iločkih podruma.

Dalje navode da u vlasništvu imaju sveukupno 360 hektara vlastitih nasada od čega 135 hektara čini vinograd Vukovo nadmorske visine od 196 do 200 metara. Ekonomija Vukovo predstavlja kulturno povijesnu ostavštinu i sinonim je srijemskog salaša na desnoj strani Dunava, pa je samim time šteta još i veća. Na ovoj ekonomiji nalazi se sva poljoprivredna mehanizacija za održavanje vlastitih nasada Iločkih podruma. Tamo je stalno zaposleno i 80- ak vinogradara, podijeljenih na smjene na način da se briga o vinogradima vodi tijekom cijelog dana. Upravo zahvaljujući tome požar je uočen na vrijeme.