UZOSIO Golubica na igrama u Abu Dhabiu osvojila dvije srebrne medalje

Foto: Golubica

VUKOVAR, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar  u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, Javnom ustanovom Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar već drugu godinu provodi program „MOŽEMO I MI“ financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj provedbe programa je provođenje sportskih aktivnosti za osobe s intelektualnim oštećenjima, njihova socijalizacija i bolja integracija u zajednicu kroz sportske aktivnosti. Tijekom provedbe programa korisnici UZOSIO Golubica Vukovar ostvarili su zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske, a svojim ponašanjem su dokazali da mogu biti primjer drugima. Zahvaljujući tome, odlukom Specijalne olimpijade Hrvatske korisnici UZOSIO Golubica Vukovar odabrani su za predstavljanje reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske u natjecanju u bowlingu na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade koje se održavaju u Abu Dhabiju od 08. – 22.03.2019. godine.

Na natjecanje su otputovali dvoje natjecatelja, u muškoj kategoriji Z.D. i u ženskoj kategoriji S.M., koji su u Abu Dhabi išli u pratnji trenera D. N., prvostupnika fizioterapije, dok je kao zamjena otputovala korisnica M.Š. u pratnji I. Š., magistre psihologije.

Na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju sudjelovale su osobe s intelektualnim oštećenjima iz 174 zemlje, pa je i sama činjenica da su korisnici UZOSIO Golubica Vukovar odabrani biti dio nacionalne reprezentacije koju je činilo 12 natjecatelja, velik uspjeh kako za korisnike, tako i za sve koji su na bilo koji način sudjelovali u radu s njima sve ove godine.

Dva tjedna provedena u UAE bila su prepuna doživljaja za naše korisnike, od same vožnje avionom, boravka u vrhunskim hotelima, obilazaka znamenitosti, jahanja deva, pa do onog najvažnijeg za sve, sportskih natjecanja i osvojenih rezultata.

Članovi udruge u natjecanju u kategoriji bowling osvojili su 2. mjesto u ženskoj i muškoj kategoriji, te donijeli kući dvije srebrne medalje. Odlazak u Abu Dhabi ne bi bilo moguće realizirati bez podrške Grada Vukovara, kao i bez donacija Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, te drugih tvrtki sa područja grada Vukovara.