Utakmica Hrvatske i Rusije s nestrpljenjem se čeka i u domu hrvatsko-ruskog vinkovačkog bračnog para Ivana i Liubov Mlivić

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Večerašnja utakmica četvrtfinala Svjetskoga nogometnog prvenstva između Hrvatske i Rusije već danima je top tema, a posebice u domu vinkovačke, hrvatsko-ruske bračne kombinacije Ivana i Liubov Mlivić.

“Teška je to taktička situacija i zato sam odlučila da će mi biti drago bilo koja od te dvije reprezentacije pobjedi”, kaže Liubov Mlivić koja je iz ruskog grada Lipetcka, 450 kilometara udaljenog od Moskve u pravcu rusko-ukrajinske granice.

U braku s Ivanom je već nekoliko godina, a kako kaže, upoznali su se uz pomoć zajedničkih prijatelja iz Velike Gorice.

“Već četiri godine živim u Vinkovcima i lijepo mi je ovdje. Osim što pripadamo slavenskim narodima, i Rusi i Hrvati imaju puno toga zajedničkog, a jedna od zajedničkih karakteristika je otvorenost i društvenost”, kaže dok razgovaramo u poznatom vinkovačkom cocktail baru Manufaktura, koji Ivan Mlivić vodi zajedno s Liubov.

Ljubov dodaje kako su upravo zbog svoga podrijetla ona i suprug odlučili večeras goste Manufakture počastiti, bez obzira na pobjedu.

“Ukoliko Hrvatska pobjedi, za sve goste točimo slavonsku šljivovicu, no ukoliko Rusija pobjedi, točimo za hladnu vodku”, poručuje ova simpatična Ruskinja.