Usvojen proračun Grada Vukovara za 2017. godinu, vijećnici SDP-a i HNS-a nisu se pojavili na sjednici Gradskog vijeća

VUKOVAR, Većinom glasova članovi Gradskog vijeća Vukovara danas su usvojili Proračun grada Vukovara za 2017. godinu koji je težak 288 milijuna kuna. Proračun su izglasali vijećnici HDZ-a, HKS-a, HDSSB-a i Stranke Milana Bandića dok su vijećnici SDSS-a i SNS-a bili suzdržani. Na današnjem vijeću nisu se pojavili vijećnici iz redova SDP-a i HNS-a. Predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Igor Gavrić (HDZ) rekao je kako je proračun realan i razvojan i da je on to što Vukovaru treba. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je ovogodišnji proračun vrlo sličan prošlogodišnjem te vrlo ambiciozan.

„Svi znamo kako vrlo vjerojatno neće biti tako ali na nama je da se trudimo da budemo što bliže njemu. Lokalnoj samoupravi je teško znati s čime može raspolagati jer primjera radi niti u Fondu za energetsku učinkovitost ne znaju s koliko sredstava raspolažu, a mi od njih računamo na silne milijune“, rekao je Penava.

Vijećnici koalicije SDP-HNS nisu se pojavili na sjednici, a svoj nedolazak su pojasnili kako smatraju vrlo neozbiljnim i krajnje nekorektnim sazivati sjednicu s ovako važnom točkom dnevnog reda na zadnji dan kampanje za prijevremene Parlamentarne izbore.

„Sve stranke u Gradskom vijeću Grada Vukovara aktivno participiraju u spomenutoj kampanji, a neke od vijećnica i vijećnika, pa i sam Gradonačelnik, kandidatkinje su i kandidati za Hrvatski sabor. Sukladno tome, vjerujemo da je velika većina vijećnika i vijećnica različitim aktivnostima zauzeta na zadnji dan kampanje. Uzgred rečeno, možda se radi i o namjeri Gradonačelnika da baš zadnji dan kampanje, zbog velikog odaziva medija, s obzirom na najvažniju točku dnevnog reda, iskoristi taj prostor za svoju preferencijalnu kampanju“, stoji u dopisu kojega je potpisao predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Komentirajući nedolazak vijećnika SDP-a i HNS-a na sjednicu Gradskoga vijeća Penava je rekao kako „takva odluka dovoljno govori o njima, njihovom promišljanju politike, poslu i rezultatima koje su ostvarivali dok su vodili grad“.

„I ne čudi što je Gospodarska zona bila zarasla u travu. Najviše me sekira hoće li se odreći mjesečne naknade koju primaju. Plaćeni su, a nisu u stanju odraditi posao. Čemu se mogu nadati kada bi preuzeli grad, sačuvaj me Bože, kada nisu u stanju doći na sjednicu vijeća i reći što misle o određenoj temi“, rekao je Penava.

IVAN MATIĆ