Uspjela načelnikova inicijativa: Od nedjelje, 2. rujna u općini Ivankovo neće raditi niti jedna prodavaonica i pekarinca

Foto: pekarafortuna.hr

IVANKOVO, Od nedjelje, 2. rujna u Općini Ivankovo neće raditi niti jedna prodavaonica i pekarnica, izvjestile su općinske vlasti te vukovarsko-srijemske općine čiji je načelnik Marko Miličević još prije mjesec dana pokrenuo inicijativu da nedjelja bude neradni dan na području Ivankova, Retkovaca i Prkovaca navodeći kako ne postoji niti jedan valjani razlog da nedjeljom radi ijedna prodavaonica ili pekarnica u mjestima na području Općine.

“Ovom odluom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj indentitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj, te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom, uvriježen u narodnoj tradiciji, kada čovjek može kroz slavlje, zahvalu dragom Bogu i druženje s obitelji žvijeti slobodno vrijeme, koje mu je nužno”, navodi se u priopćenju za javnost načelnika Miličevića.

Ostaje da se vidi hoće li primjer Ivankova slijediti možda i druge vukovarsko-srijemske općine te u dogovoru s vlasnicima trgovačkih radnji i pekarnica i oni postići da nedjelja koliko je god moguće bude dan posvećen odmoru i obitelji.