Uslijed visokih temperatura povećan broj pacijenata u ambulanti interne medicine OŽB Vinkovci

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Ovih dana pojačan je broj onih pacijenata koji liječničku pomoć traže uslijed zatajivanja srca, naglog pada tlaka, glavobolje ili vrtoglavice.

“Nama su ambulante pune, dolaze ljudi sa kupališta, iz parka. Veći je broj zatajivanja srca, veći je broj padova tlaka, glavobolja, vrtoglavica. Bilo je dosta infarkta u ovim danima, pa barem da se spriječi, ono što sam čovjek može spriječiti”, istaknula je Dajana Sidorov, dr. med. specijalist interne medicine i uži specijalist kardiologije OBŽ Vinkovci, objavljuje Vinkovačka televizija.

I ovoga puta, liječnici upozoravaju na opasnost od toplinskog vala, s osobitim naglaskom na bolesnike koji boluju od kardiovaskularnih bolesti. Već dobro poznati savjeti liječnika su prikladna lagana odjeća i obuća, pokrivalo za glavu, piti puno tekućine i konzumirati što laganiju hranu, kao i ne izlaziti van na sunce između 10 i 17 sati, ukoliko nije nužno.

Liječnici upozoravaju i na korištenje klima uređaja.

“Važno je znati kako u ovim danima, temperatura u sobi i u automobilu ne bi trebala biti niža od 25 stupnjeva. Preporuka je da ne bude razlika veća od 7 stupnjeva između vanjske temperature od temperature u kojoj boravimo”, zaključila je Sidorov u izjavi za Vinkovačku televiziju.