Ubrzo nakon provale i krađe u ugostiteljskom objektu u Vukovaru policija pronašla počinitelja

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija, ubrzo nakon dojave o provali u ugostiteljski objekt u Vukovaru, koja je zaprimljena 2. ožujka u 6.52 sati,  temeljem osobnog opisa pronašla i uhitila mogućeg počinitelja s dijelom otuđenih predmeta. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“, 39-godišnjak je priveden u službene prostorije Policijske postaje Vukovar, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 39-godišnjak u ranim jutarnjim satima 2. ožujka provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Josipa Jurja Strossmayera iz kojeg je otuđio dnevni utržak i polog, razne kutije cigareta, nekoliko boca alkoholnog pića i kameru video nadzora, čime je 36-godišnjoj vlasnici počinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća eura ukupno. Dio otuđenih predmeta je pronađeno, oduzeto od osumnjičenog te vraćeno vlasnici“, navode iz policije.

Dodaju kako protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a uručen mu je i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prebivalištu. Danas, 3. ožujka, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

 U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Vukovar, Andrijaševci).