U Zagrebu otvorena izložba udruge „Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“

Foto: MORH

ZAGREB, U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Galeriji MORH-a „Zvonimir“ otvorena je izložba ratnih fotografija i ručnih radova/zlatoveza udruge „Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“ pod nazivom „Zlatne ruke – ratnice-čuvarice nematerijalne kulturne baštine“.

„Ovom izložbom, a i mnogim drugim manifestacijama u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, čuvamo sjećanje na sve hrabre hrvatske branitelje i naše poginule građane, ali isto tako čuvamo i sve one vrijednosti Domovinskog rata na kojima je stvorena današnja moderna i demokratska Republike Hrvatska. Nikada nećemo zaboraviti Vukovar i sve one građane koji su stradali samo zato što su bili Hrvati i samo zato što su htjeli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj“, rekao je izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane Mario Banožić.

Predsjednica udruge „Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“ Ljiljana Poje prisjetila se 1991. godine i početaka Domovinskog rata, istaknuvši zadovoljstvo što su neke od prijateljica, braniteljica koje su prošle torture i pakao Domovinskog rata iz tog vremena i danas ovdje. Rekla je kako je cilj Udruge, ali i ove izložbe upravo podsjetiti na žrtvu Vukovara i branitelja.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 25. studenog.