U Vukovaru u povodu Dana državnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće

Foto: VSŽ

Povodom Dana državnosti RH i Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, koji se obilježavaju 30. svibnja, kao i Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice formiranja OSRH, na Mamorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, kod spomen obilježja, vijenac je položio i svijeću zapalio župan Božo Galić, zajedno s načelnikom Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Fabijanom Kapularom, predstavnikom OSRH – Zapovjedništva GOMB Vinkovci pukovnikom Miroslavom Mikićem, voditeljem Hrvatskih šuma – Uprave šuma Vinkovci, ujedno i načelnikom Općine Andrijaševci Damirom Dekanićem, kao i s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije predvođeni predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Milanom Draženovićem, izvijestili su iz županijske uprave.

Nakon polaganja, molitvu je predvodio dekan Vukovarskog dekanata i  župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

„ Došli smo  upaliti svijeće, položiti cvijeće i pokloniti se onima koji su dali živote za Hrvatsku i ugradili svoje živote u temelje Hrvatske države. Danas smo položili vijence i za Dan Državnosti 30.svibnja, a i danas je Dan oružanih snaga RH i Dan kopnene vojske i Dan branitelja naše županije. Sjećamo se svih onih koji su dali svoje živote. Zahvala svima koji su dali svoje živote za RH, a na nama je da te temelje čvrsto gradimo za bolju Hrvatsku, s radnim mjestima za ostatak mladosti ovdje na našem prostoru, s jačom Slavonijom, Srijemom i našim istokom Hrvatske, za zajedništvo i jedinstvo“, kazao je župan Božo Galić.