U Vukovaru održana noćna utrka – Bauder night run

Foto: www.facebook.com/Ivan Penava

VUKOVAR, U sklopu 5. Vukovarskog polumaratona večeras je u Vukovaru održana je noćna utrka na 5. kilometara „Bauder night run“. I ova utrka održana je s ciljem promicanja zdravog načina života, podizanja samopouzdanja i popularizacije rekreativnog trčanja za sve uzraste. U utrci je sudjelovalo oko 600 sudionika koji su trčali ulicama Vukovara.

“Od 2019. godine, kada je Vukovarski polumaraton prvi puta održan, svjedočimo kako je utrka među Vukovarcima svesrdno prihvaćena, a od ove godine ponosno možemo reći i da je licencirana od strane Međunarodnog atletskog saveza te je ušla u službeni kalendar Hrvatskog atletskog saveza”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je bio jedan od sudionika utrke.

Dodao je i kako su se večeras sudionici zagrijali, a da poziva sve da u subotu ujutro strastveno navijaju i bodre sudionike 5. Vukovarskog polumaratona. U organizaciji utrke sudjelovali su  Atletski klub Maraton i Triatlon kluba Vukovar, uz potporu Grada Vukovara i Sportskih objekata Vukovar.