U Vukovaru održan turnir u hokeju na ledu

VUKOVAR, Na klizalištu u Vukovaru, koje se nalazi na središnjem gradskom trgu, održan je Turnir u hokeju na ledu – Vukovar 2016. na kojemu je ove godine sudjelovalo šest momčadi. Svoje hokejaške vještine na turniru pokazali su momčadi KHL Komarci (Vukovar), IHK Koprivnica, KHL varaždina, KHL Kune (Osijek) i dvije zagrebačke momčadi IHK Bizoni i Tapiri.

„Turnir se igra po modificiranim planovima s obzirom da se igra na klizalištu manjih dimenzija, 30 puta 20 metara. Igra se na male golove s po četiri igrača na ledu i bez vratara. Igra se dva puta po 10 minuta“, pojasnio je predsjednik KHL Komarci Mario Šimunović.

Pojasnio je i kako je ovo treća godina kako se hokejaški turnir održava u Vukovaru te da KHL „Komarci“, koji je i organizator turnira, trenutno broji 15-ak članova. Podsjetio je i kako je klub osnovan odmah nakon što je prve godine postavljeno klizalište te da članovi kluba treniraju kada završe termini za građane, odnosno, od 21 sat navečer. Ovogodišnji turnir otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček koji je rekao kako je cilj ovoga turnira promovirati hokej kao sport.

„Klizalište u Vukovaru jedino je klizalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji i pun je pogodak. Godišnje klizalište posjeti 30-ak tisuća posjetitelja“, rekao je Pavliček.

Ispred gradskog Odjela za društvene djelatnosti Siniša Mitrović kazao je kako grad ima velike planove za dalji razvoj klizališta.

„Iz godine u godinu nudimo više sadržaja klizališta za naše građane. Ove godine nabavili smo pingvine i snjegoviće za najmlađe kako bi naučili klizati. Razmišljamo i o postavljanju kupole kako bi sezona klizanja trajala što duže“, rekao je Mitrović.

PRESS 032