U Vinkovcima se održava 22. prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu osoba s invaliditetom

VINKOVCI, U sportskoj dvorani Osnovne škole Josipa Kozarca u Vinkovcima se ovoga vikenda održava 22. prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu osoba s invaliditetom na kojem sudjeluju 142 igrača iz 15 hrvatskih klubova.

Prvenstvo je otvorenim proglasio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić rekavši kako su Vinkovci iznimno ponosni na ogroman broj sportaša koji djeluju u Vinkovcima, a među kojima ima i svjetskih prvaka te paraolimpijaca.

“Ovo je jedno od najbrojnih državnih prvenstava, a posebice raduje sudjelovanje velikog broja mladih igrača koji su se prijavili, a od nekih očekujemo da naprave malo veći rezultat jer je riječ o našim budućim potencijalnim reprezentativcima. Nadamo se da je ovo početak stvaranja jedne nove mlade generacije hrvatskih reprezentativaca”, poručio je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić.

Naveo je kako na prvenstvu sudjeluju i hrvatske paraolimpijke i osvajačice svjetskih i europskih medalja Sandra Paović, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić te Mirjana Lučić.

“Sigurno je da od njih možemo očekivati vrhunske rezultate na predstojećim Paraolimpijskim igrama koje se u rujnu održavaju u Rio de Janeiru, a da bi to i bilo tako moramo im osiguratii isto tako vrhunske pripreme”, rekao je predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.

Sudionike je pozdravio i Igor Banovac u ime Vukovarsko-srijemske županije zaželjevši im ugodan boravak u Vinkovcima i odlične rezultate. 22.prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu osoba s invaliditetom organiziraju Hrvatski stolnoteniski savez ososba s invaliditetom i Športski savez invalida Grada Vinkovaca.

ĐURO KARALIĆ