U središtu Vinkovaca dezinficirana komunalna oprema, građani se mole da bez prijeke potrebe ne napuštaju domove

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Djelatnici Veterinarske ambulante Vinkovci dezinficirali svu danas svu komunalnu opremu u središtu grada, a tim povodom gradonačelnik Ivan Bosančić opetovano je pozvao građane Vinkovaca da se pridržavaju preporuka Stožera civilne zaštite.

“Pokušavamo i na ovaj način zaštiti zdravlje naših sugrađana te ćemo dezinficirati sve klupe u gradskom parku, koševe za otpatke, sjedeća mjesta oko naše fontane i svu ostalu komunalnu opremu”, kazao je Bosančić rekavši kako se u samoizolaciji u Vinkovcima nalazi 98 osoba.

Pozvao je građane Vinkovaca da iz svojih domova ne izlaze bez prijeke potrebe rekavši kako će djelatnici Policijske postaje Vinkovci pojačano provoditi kontrole po gradu kako bi spriječila okupljanja građana, posebice mladih koji se znaju u večernjim satima okupljati na pojedinim lokacijama u gradu.

“Razumijem ih, ali moramo se svi pridržavati preporuka i mjera. Nema okupljanja niti grupiranja, a iz svojih kuća i stanova ne treba izlaziti bez prijeke potrebe. Proći će i ovo, a do tada moramo učiniti sve kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.