U provali u Ceriću otuđen nakit i novac, u Vukovaru provaljena pušnica i otuđeni suhomesnati proizvodi

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Prema navodima policije u srijedu, 23. prosinca, tijekom poslijepodneva provaljeno je u obiteljsku kuću 57-godišnjaka u Ceriću koji je prijavio otuđeni novac i nakit.

„Prozor navedene obiteljske kuće je bio nasilno otvoren te je tako provaljeno u unutrašnjost obiteljske kuće kada su ispreturane prostorije kuće, uslijed čega je došlo do nestanka određenog iznosa novca i raznog nakita. Naknadno će biti utvrđena materijalna šteta. Policija je provela očevid te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa“, izvijestila je PU Vukovarsko – srijemske.

U noći 22./23. prosinca 2020. godine provaljeno je u nezaključanu pušnicu, koja je u dvorištu obiteljske kuće, u Vukovaru, te je tom prilikom otuđeno više suhomesnatih proizvoda. Vlasniku, 68-godišnjem Vukovarcu je prilikom odsutnosti iz dvorišta te pušnice, nestalo suhomesnatih proizvoda koji su u njegovom vlasništvu, zbog čega je oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

Tijekom protekla 24 sata PU vukovarsko-srijemska je evidentirala dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Nijemci).

Iz PU su svijestili i kako je tijekom protekla 24 sata, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, proveden ukupno 131 nadzor pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), pri čemu nisu zabilježilikršenja. U navedenom periodu (protekla 24 sata) utvrđeno je 10 kršenja mjere samoizolacije, o čemu su podnijeta nadležna izvješća. Kada je riječ o provođenju nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjesta prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj od 00.00 sati 23. prosinca 2020. godine do 24. prosinca 2020. godine i  07 sati evidentirae su 23 osobe koje su zatečene bez potrebite propusnice. Osobe zatečene bez e-propusnice, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvratili nazad u mjesto prebivališta.