U iločkom naselju Šarengrad otvorena šetnica uz Dunav

Foto: Pero Ćorić

ŠARENGRAD, Unatoč trenutnoj apatiji i atmosferi koja vlada diljem Hrvatske zbog aktualne pandemije korona virusa na krajnjem istoku Hrvatske, Iloku i Šarengradu pokušavaju se oduprijeti svemu tome.

Svojim sredstvima i vlastitim aktivnostima provode niz projekata putem kojih pokušavaju zadržati trenutno i malobrojno stanovništvo, doprinijeti kvaliteti njihovog života ali u svakom slučaju vratiti im osmijeh na lice i sačuvati nadu u bolje sutra. Nizu uspješno provedenih gradskih projekata u prigradskom naselju Šarengrad pridružila se šetnica na Dunavu u Šarengradu koja je svečano otvorena, a koja svojim položajem i ljepotom visoko podiže ljestvicu kojom se kandidira za najljepšu šetnicu na Dunavu.

U skladu sa preporučenim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite šarengradska šetnica simbolično je otvorena puštanjem šarenih balona. Šetnicu je službeno otvorila gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir koja je rekla kako je ovaj projekat u cijelosti financiran sredstvima grada Iloka i nastavak je niza projekata koji su u tijeku ili će uskoro zaživjeti.

„Na brojne upite zašto se toliko trudimo i ulažemo sredstva koja su nam na raspolaganju, kao i svo svoje slobodno vrijeme kako bi ovaj i slične projekte realizirali, a Slavonija nam je svakim danom sve pustija. Parafrazirat ću jednu od brojnih izreka oca Domovine dr. Ante Starčevića u kojoj on govori…Neka je Hrvatska uru duga i uru široka i neka u njoj živi pet Hrvata. Tih pet Hrvata bit će sretni i slobodni…Neka je Šarengrad minutu dug i minutu širok i neka u njemu živi pet Hrvata. Tih pet Hrvata bit će sretni i slobodni“, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Šarengrad Pero Ćorić.