U dane vikenda 12 prometnih nesreća s tri stradala motociklista i 12 alkoholiziranih vozača

Foto: Pixabay

Tijekom vikenda, od 14. do 16. srpnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, te tri prometne nesreće u kojima su sudjelovali i stradali motociklisti, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

U subotu, 15. srpnja oko 17,40 sati, 57-godišnji državljanin Srbije upravljao je motociklom srpskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Cerna-Babina Greda. Na ulasku u Cernu, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad upravljačem motocikla te sletio u odvodni kanal. Pri padu s motocikla, 57-godišnjak je teže ozlijeđen.

Istog dana, oko 23,55 sati, 25-godišnjak iz Rokovaca je upravljao motociklom marke BMW prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A kategorije. Uoči ulaska u mjesto Andrijaševci, 25-godišnjak je pao s motocikla te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je upravljao motociklom kojemu je istekla valjanost prometne dozvole, kao i polica osiguranja, te uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,64 g/kg.

U nedjelju, 16. srpnja oko 13,10 sati, 67-godišnjak iz Županje je upravljao motociklom marke Honda švicarskih registracijskih oznaka, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,22 g/kg, krećući se kolnikom Ulice Braće Radića u Županji iz smjera Bošnjaka u smjeru centra Županje. U raskrižju s Ulicom Ivana Gundulića, pri skretanju udesno, 67-godišnjak je pao s motocikla i teže se ozlijedio.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,19 g/kg, zabilježena je kod 60-godišnjaka iz Gundinaca, zatečenog pri upravljanju osobnog vozila 15. srpnja oko 19,35 sati u blizini Babine Grede. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, jedan vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.