U Andrijaševcima će se i ove godine održati manifestacija “Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića”

ANDRIJAŠEVCI, Ovogodišnja, 7. po redu humanitarna manifestacija “Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića” održat će se od 28. do 30. rujna u Andrijaševcima u organizaciji Udruge Academus, izvjestili su iz te udruge podsječajući kako se manifestacija organizira u spomen na mještanina Josipa Klasnića tragično preminulog 2008., žrtvi maloljetničkog i vršnjačkog nasilja.

“Ova manifestacija posebno je značajna ovih dana zbog nedavnog fizičkog sukoba u središtu Vinkovaca u kojemu je skupina mladića pretukla i nanijela teške i po život opasne ozljede Ivanu Mikuljanu, mladiću iz Andrijaševaca”, ističe se.

Upravo zbog takvih nesretnih događaja cilj ove manifestacije je, kako ističu u Udruzi, osvješćivanje i educiranje mladih o problemu maloljetničkog i vršnjačkog nasilja koje je prisutno u našem društvu.

Svake godine nastoji se ponuditi što bogatiji i kvalitetniji program, a tako će biti i ove godine. Biti će organizirana edukativna predavanja i radionice o nenasilju, sportska natjecanja u nogometu, košarci, rukometu, paintballu, natjecanja u kuhanju fiša, plesne radionice, koncerti i posebno zanimljiva Tamburaška večer na kojoj nastupaju tamburaški sastavi s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, jer cijeli prihod od manifestacije dodjeljuje se potrebitim obiteljima s područja Općine – obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju ili obiteljima s više djece slabijeg imovinskoga stanja. Ovogodišnji prihod donirat će se Ivanu Mikuljanu, poručuju iz Udruge Academus.