U 9 dojava pronađene 54 ručne bombe, 12 mina, 1,2 kilograma vojnog eksploziva…

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Od 31. kolovoza do 10. listopada 2023. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u 9 dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u 20 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su sa 29 lokacija na siguran način izuzeli ukupno 84 ručnih bombi, od čega su 54 ručne bombe pronađene prilikom građevinskih radova zakopane u sanduku u Mirkovcima, 12 mina, 1,2 kg vojnog eksploziva,  6 spremnika za streljivo, dvije automatske puške, dvije puške, jednu zračnu pušku, dva pištolja, jedno topovsko zrno, jedan ručni bacač raketa i 4495 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.