U 9 dana, 9 etapa biciklom prešao 1458 kilometara

Foto: www.radio-ilok.hr

ILOK, S završenom 9. etapom proteklog vikenda je u Iloku završen projekt „Hrvatska – biciklistički raj s Marijom Zubčić uz podršku GIANT Hrvatska“. Tijekom toga projekta Zubčić je biciklom prešao 1458 kilometara u 9 dana, provevši u prosjeku 6,5 sati na biciklu u danu.

Cilj ovoga projekta je, uz promociju Hrvatske kao biciklističke destinacije, dizanje svijesti o sigurnosti biciklista na cestama te je upravo zbog toga Zubčić preskočio neke etape kako ne bi dovodili, dionike cestovnog prometa i samoga biciklista, u opasnost. Vožnju je započeo 9. Svibnja da bi kroz etape biciklom spojio 4 krajnje zemljopisne točke Republike Hrvatske (južna – rt Oštra – poluotok Prevlaka – zapadna – rt Lako kod Bašanije – svjetionik Savudrija – sjeverna – Žabnik – dio Svetog Martina na Muri – istočna – Rađevac – dio Iloka). Pri tome je obišao sve županije, 4 nacionalna i 5 parkova prirode kako bi se prikazale ljepote i posebitosti Hrvatske iz biciklističke perspektive.

„I 9. posljednja etapa je uspješno riješena. Osijek-Našice-Čepin-Đakovo-Vinkovci-Vukovar-Ilok. 229km. Sve je bilo više nego savršeno. I fizički i psihički sam u puno boljem stanju nego što sam pretpostavljao da ću biti. Umora gotovo da i nema, što je samo dokaz vrhunski odrađenih priprema. Ponosan sam i na sebe, ali i na svih 7 ljudi koji su bili uz mene proteklih 9 dana“, rekao je Zubčić.

„HRVATSKA – biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska“ (CROATIA – cycling paradise with Mario Zubčić powered by GIANT Croatia) nacionalni je projekt bivšeg hrvatskog Mountain bike reprezentativca Marija Zubčića i Biciklističkog kluba Crikvenica, te Udruge AHA! i marketinške agencije aha marketing d.o.o., kojim se promovira Hrvatska kao cikloturistička destinacija primamljiva sve većem broju turista koje privlači specifični oblik turizma soft adventure, vrijednosti koje promovira i zastupa Europska unija te zdrav, aktivan način života i sigurnost u prometu.