Turska Dogus grupa u Vukovaru obnovila i opremila košarkaško igralište

VUKOVAR,Regionalni direktor turske „Dogus grupe“ Burak Baykan u sklopu projekta „Stay in the Game“ otvorio je na Lijevoj bari u Vukovaru novo obnovljena i uređena dva košarkaška igrališta.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo proširili našu mrežu gradova u okviru globalnog projekta “Stay in the game”. Mislim da je Vukovar pravi grad za predstavljanje našeg projekta u Hrvatskoj kako bi svima pokazali da zaslužuje “ostati u igri” usvajanjem zdravih navika kroz rekreaciju. Uzimajući u obzir veliki sportski talent i ljubav prema sportu na ovim prostorima, vjerujem da je ovo tek početak našeg košarkaškog putovanja Hrvatskom, rekao je Baykan.

Ovom prilikom su košarkaši KK Vukovar odigrali i prijateljsku utakmicu s kombiniranim timom juniora KK Cibona i KK Cedevita. Nakon njih mlađi uzrasti vukovarskog košarkaškog kluba i gostiju odigrali su nekoliko utakmica i isprobali nove terene. Imali su prilike na terenu vidjeti i dvije hrvatske košarkaške legende slavena Rimca i Matu Skelina. Kao gosti na svečanosti otvaranja pojavili su se i nekadašnji slovenački reprezentativac Matjaž Smodiš i turska košarkaška zvijezda Ibrahim Kutlay koji je ambasador projekta. Ovom prilikom Dogus grupa i Eurliga su Košarkaškom klubu Vukovar donirali 24 košarkaške lopte.

„Mislim da nismo mogli poželjeti bolji projekt u našem gradu. Povezivanje lokalne zajednice u zdravoj aktivnosti i usvajanje zdravih navika je nešto što svaki grad treba imati u izobilju, pa tako i Vukovar. Zahvaljujući Dogus Grupi i projektu “Stay in the Game” možemo reći da imamo još jedan dobar razlog za zajedništvo i dobrosusjedske odnose“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Ulaskom u projekt Vukovar je postao dio globalne inicijative u sklopu koje se obnovilo više od 50 školskih i javnih igrališta diljem Turske te uključilo 38 000 djece od Turske, Grčke, Njemačke do Hrvatske.

IVAN MATIĆ