Turistički potencijali Slavonije veliki ali i neiskorišteni

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema službenim podacima iz Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije istok Hrvatske i dalje je veoma interesantan turistima iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

„Tijekom 2016. godine zabilježili smo nešto preko 111.000 noćenja što je dobar putokaz za dalje, rekla je Bušić Srpak. Toj brojci treba dodati i 31.290 gostiju koji su na 255 riječnih kruzera pristali na hrvatske obale. Prva inozemna tržišta za turizam Vukovarsko – srijemske županije su Njemačka, a potom slijede tržišta Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije, Srbije, Austrije…“, rekla je predsjednica županijske turističke zajednice Rujana Bušić Srpak.

Kazala je i kako Slavonija ima značajan turistički potencijal kao i da se niz godina provode razni projekti kojima je osnovni cilj dodatno iskorištavanje turističkih potencijala. U maloj županijskoj vijećnici Palače Srijem u Vukovaru predstavljen je niz tih projekata i aktivnosti koje su turistički djelatnici s područja županije realizirali tijekom 2016. godine. Jedna od takvih aktivnosti je nazvana i Okusi Srijema i Slavonije u koji je trenutno uključeno osam ugostiteljskih objekata.

„U tim objektima gosti imaju priliku kušati tradicijska jela iz toga podneblja poslužena u tradicijskom posuđu i na tradicijskim stolnjacima. U projekt je trenutno uključeno osam ugostiteljskih objekata kojima će se uskoro pridružiti još dva iz okolice Županje“, rekla je Bušić Srpak.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić rekao je kako situacija u turizmu Vukovarsko-srijemske županije ide na bolje ali i da za još bolje rezultate moramo svi zajedno raditi.

„Na nama je da osiguramo kvalitetnu infrastrukturu, a na agencijama i turističkim djelatnicima da privuku turiste. Imamo velike turističke potencijale i to moramo iskoristiti“, rekao je Galić.