Trojica stranaca otuđila vozilo u Tovarniku te kod Vinkovaca imali prometnu nesreću

VINKOVCI, Na GP Ilok, na ulasku u Republiku Hrvatsku, pri kontroli teretnog automobila „Mercedes“ s poluprikolicom, kojim je upravljao 64-godišnji državljanin Republike Sjeverne Makedonije, zajedničkim pregledom policijskih službenika i djelatnika carine, utvrđeno je kako je na poluprikolici carinsko uže presječeno te povezano žicom.

Daljnim pregledom u unutrašnjosti poluprikolice pronađena su tri strana državljana, u izbjegavanju granične kontrole, izvjestila je jutros policija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, stranim državljanima je odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku dok protiv vozača teretnog vozila slijedi prekršajni postupak carine.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u PGP Tovarnik nad tri strana državljana utvrđena je sumnja kako su u noćnim satima 21. studenog u Tovarniku neovlašteno uporabili osobno vozilo te potom u Mirkovcima kod kružnog toka imali prometnu nesreću.

Pravovremenim i učinkovitim postupanjem policijskih službenika, strani državljani zatečeni su na mjestu događaja te, s obzirom da nisu bili ozlijeđeni, privedeni u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, strani državljani predani su, uz kaznenu prijavu, pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U Policijskoj postaji Vinkovci provedeno je kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom iz Belice kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo teške krađe na štetu 67-godišnjakinje iz Vinkovaca.

Naime, saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 64-godišnjak 20. studenog oko 22,40 sati u Vinkovcima, na Trgu B. J. Šokčevića, 67-godišnjakinji otuđio torbicu.

64-godišnjak je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu policije, navode iz policije.