Troje maloljetnika se sumnjiči za kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad troje maloljetnika zbog sumnje da su u Vinkovcima počinili kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju jer su na spomen obilježju pravoslavne crkve u Vinkovcima pričvrstili papir s neprimjerenim sadržajem.

„Prema maloljetnicima se dostavlja kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru“, izvijestili su iz PU.

Policija je u ponedjeljak, 20. ožujka, zaprimila prijavu da je u Rokovcima iz spremnika goriva radnog stroja otuđeno preko 200 litara goriva. Vinkovačka tvrtka koja je vlasnik radnog stroja je time oštećena, a policijski službenici provode izvide kako bi utvrdili sve okolnosti. Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava.

Prema prijavi 54-godišnjaka, unazad nekoliko dana provaljeno je u vikend kuću u šumskom području Vinkovaca iz koje su otuđeni drveni stol i klupe. Oštećeni procjenjuje materijalnu štetu na iznos od preko tisuću eura. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.