Trla baba lan uz blagi smješak i pogled ispod obrva

Foto: Ured predsjednice RH

Prošli tjedan bio je iznimno uspješan za hadezeovce. Iako se s nervozom iščekivalo hoće li Dubravka Šuica uspješno izmuljati članove Odbora za ustavna pitanja EP-a na bruxelleskom ispitivanju  čije je pozitivno mišljenje bilo uvjet da postane potpredsjednica EK, ona je uspjela.  Profesorica engleskog jezika tri je sata trkeljala na sramotno lošem engleskom, a jedino pitanje oko njene imovine, za koju se ovih dana priča da iznosi oko 5 milijuna eura i da ne može dokazati porijeklo imovine, zaustavio je predsjedavajući Antonio Tajani jer se to kao ne tiče tog Odbora. A, onda je Šuica na lice navukla  pokerašku facu i odlučila odigrati onu staru hrvatsku igru – zajebat ću ja tebe ili niko nikoga.  Velikodušno je dopustila sporno pitanje i poručila članovima Odbora kako to nisu činjenice i da iz poštovanja prema Parlamentu neće ulaziti u detalje o porijeklu svoje imovine! (smijeh grohotom)  Članovi Odbora su pak, jer im je predsjedavajući to naredio, začepili, a Dubravka je dobila zeleno svjetlo da postane, ne samo najbogatija, nego i najuspješnija hrvatska političarka.  To je umjesto korupcijske  postala jedna prava priča o hrvatskom uspjehu. Ne treba čuditi ako se u skorije vrijeme veći broj srednjoškolskih profesora učlani u HDZ. Tako bi, ako ništa drugo, možda izbjegli radničko, ulično žicanje svega par posto većih plaća koje ovih dana najavljuju sindikati.  (stanka za pljesak)

Jedini koji je bio oduševljen kako je Šuica preveslala EP bio je premijer Plenković koji joj čestitao na sjajnom uspjehu. Kada je u pitanju njena imovina premijera ne zanima porijeklo iste nego ga nervira kako to da sve dok nije dobila šansu za tako visoku funkciju nitko nije otvarao to pitanje.  Usto je poludio što se pravobraniteljica Lora  Vidović , bez da je dobila njegovu dozvolu, htjela kandidirati za funkciju EU ombdusmana, pa joj nije potpisao zahtjev. Da bi taj potez opravdao odlučio se praviti da nije imao pojma o ambicijama L. Vidović. Pravobraniteljica pak tvrdi da ga je obavijestila, ali da joj on nije odgovarao na dopise i da su je onda izvozali i potpredsjednik Sabora Furio Radin i  potpredsjednik Vlade Davor  Božinović. Potonji nije imao vremena ni za sastanak  pa mu je L. Vidović iz petnih žila 10-ak minuta svoje namjere objašnjavala telefonom i molila  da obavijesti premijera.  Stvarno nije jasno je li to L. Vidović mislila da se kandidat za funkciju u EU postaje prema osobnim željama ?! (pogled ispod obrva)

Osim već spomenutih uspjeha premijeru se proteklog tjedna još jednom nasmiješila sreća jer je Kolinda konačno i službeno objavila svoju kandidaturu.  Pred novinare je došla s Jakovom i pola sata pričala o tome kako proteklih pet godina ona nije bila fikus nego inicijator društvenih promjena i da se zalagala za Hrvatsku po mjeri čovjeka, ma što to značilo.  Jasno je samo da je taj slogan mrknula radnoj skupini za brendiranje Hrvatske bez da je autore o tome išta pitala i da je govor navodno pisala sama s uputama kada će napraviti kakvu facu pred novinarima da bi ispala uvjerljiva. Bajala je i o većoj prosječnoj plaći, te o boljoj budućnosti za sve. Trla baba lan! Svi su je prokužili i njen govor opisali kao lošu predstavu osobe bez novih ideja i entuzijazma, predstavu iz koje je jasno vidljivo da izgubivši potporu naroda sada ovisi jedino o potpori HDZ –a i premijera s kojim se proteklih godina stalno sukobljavala. Jedini koji joj je čestitao na ispraznom govoru bio je premijer Plenković koji je oduševljeno konstatirao da  je zadovoljan jer nije kritizirala Vladu, te se pohvalio kako je on znao da će se ona kandidirati iako mu nitko nije vjerovao.  Činjenica da konačno ima kandidata i da je HDZ  i službeno krenuo u predsjedničku kampanju premijera je toliko oduševila da je brže bolje članovima koji su potpisali GDPR poslao godišnje uplatnice za članarinu. Pametno od njega jer  da bi dobili ove izbore HDZ-u će trebati puno kuna. (blagi smiješak )